En la mort de Vicenç Capdevila

2
661
Vicenç Capdevila, alcalde de L'Hospitalet entre 1973 i 1977, ha mort pel coronavirus. / Estrella LH

Quan el Covid 19 colpeja de prop, passa de ser una qüestió d’estadístiques a un drama real que ens situa la seva dimensió a un pam del nas. Això és el que va passar ahir a l’Hospitalet. La notícia m’arribava per wassapp a les 20.41 de la nit de dissabte, en forma de missatge no confirmat. A les 21.04 ja era una tràgica evidència: Vicenç Capdevila Cardona, que havia estat alcalde de la ciutat entre els anys 73 i 77 havia mort per coronavirus.

Feia dos mesos justos que havíem dinat per darrere vegada i, com sempre, era un prodigi d’iniciatives, de seny i de cordialitat. I, com sempre, l’havia trobat en perfecte estat de salut i de forma, malgrat els 83 anys que havia complert l’octubre.

Vicenç Capdevila era soci fundador del FIC —Foment de la Informació Crítica— i d’unes quantes entitats més de la ciutat, un soci actiu de totes elles on la seva presència mostrava el seu interès pel municipi que va governar quan ja s’albirava un canvi polític que ell va protagonitzar també en primera línia.

Els joves periodistes de l’època, en plena consonància amb l’efervescència contra la dictadura, vam trobar en el poder municipal un important bastió de denúncia i Capdevila va rebre amb intensitat i virulència les nostres crítiques sense que li poguessim atribuir una sola actitud de represàlia. Va ser el temps i les comparacions allò que ens va fer valorar més la seva dimensió com a polític i la seva condició humana.

Des que vaig elaborar un llibre sobre la seva figura i les seves accions a la ciutat l’any 2016, havíem consolidat una amistad ferma i havíem compartit opinions i projectes i periòdicament ens veiem per mantenir viva la flama del contacte. Si alguna cosa lamento profundament és no haver escrit molt abans un llibre que tenia al cap des de feia temps, perquè això m’hagués permès més anys de la seva amistat, dels seus consells i de les seves preocupacions compartides.

S’ha mort un amic i estic desolat.

Si vols saber més sobre l’excalde, no et perdis la ressenya biogràfica que va escriure en Jesús Vila amb motiu dels Sopars Crítics organitzats per l’entitat Foment de la Informació Crítica.

2 Comentarios

  1. Siempre sentí por Capdevila un gran respeto y una muy alta consideración. l’hospitalet ha perdido una gran persona.

  2. Le agradezco al autor, la información del ex alcalde de l’Hospitalet fallecido. Yo tuve poco conocimiento de él, pero por lo leído, fue coherente en sus ideas. Pienso que en urbanismo no hubiese estado muy de acuerdo con sus sucesores. Creo que hay mucho para debatir entre poder municipal y vecinos de la ciudad. No hay posibilidad de tener más información, antes de ser aprobadas, de las decisiones que afectan y mucho en el futuro a la ciudad del Consistorio. Se debería pedir que cualquier decisión que pueda afectar a los barrios de la ciudad, se comunique, antes de aprobar, una consulta al barrio afectado. No es el camino puesto que aunque toda la oposición, se oponga, no puede detener la propuesta, si el Consistorio lo pone por ley a votación. Es necesario, que sea el barrio el que decante el proyecto. Si la votación es favorable al Consistorio, el barrio ha decidido, pero si es que no el proyecto queda anulado.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here