Per què és necessària una entitat com Òmnium Cultural en una ciutat com l’Hospitalet?

1
477

David Mateo i Casado és coordinador de la gestora d’Òmnium Cultural a L’H

Per a totes les què continuem creient en la llengua i la cultura com a eines de transformació social. En què valen la pena les lluites compartides per a aconseguir un futur compartit. Per a totes les què no renunciem als drets polítics d’autodeterminació del nostre país, i ens neguem a normalitzar la repressió. Per a tots els que creiem en la internacionalització del conflicte polític republicà, i de la cultura catalana. Per a totes les que continuem defensant el model de normalització lingüística catalana a les nostres escoles, i no ens resignem al retrocés de l’ús social del català a la nostra ciutat. Per a totes i tots els més de 1600 socis i sòcies d’Òmnium que portaven més de dos anys esperant una representació territorial al nostre municipi. Perquè una ciutat com l’Hospitalet no pot quedar al marge dels grans reptes i consensos polítics i socials de Catalunya. Perquè la nostra ciutat és escola de lluites, és memòria dels nostres avis i de les nostres àvies vingudes d’arreu. Perquè l’Hospitalet és resistència. Perquè si una ciutat és important en el present per la permanència del projecte d’Òmnium Cultural, aquesta és l’Hospitalet. Per totes aquestes raons, i alguna més és necessària aquesta entitat a la ciutat, i donem la benvinguda a la seva nova gestora. Visca l’Hospitalet, visca la llibertat i visca la república!

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here